Sharkoon VG5-W – az olcsó gépház

Már több mint fél éve vettem meg ezt a gépházat, gondoltam ideje ejteni róla pár szót.

A gépház ára nagyon kedvező, kb. 13.000 Ft körüli áron hozzá lehet jutni. Az árán kívül megtetszett, hogy zöld színben is lehet kapni, és nem csak a ventilátorok LED-jei zöldek, hanem a gépház belseje is. Ezen kívül még létezik kék és piros színben is.

A gépház minősége ár/érték arányban szerintem tökéletes, találkoztam már sokkal rosszabb minőségű házakkal is. A kábeleket szépen el lehet benne rejteni. mini-ITX, Micro-ATX és ATX alaplapokat tehetünk bele. Természetesen a gépház aljába kerül a tápegység.

2 db optikai meghajtót tehetünk bele, ezen kívül külön hely van az SSD-nek, vagy 2.5″-os notebook HDD-nek, és a normál 3.5″-os merevlemezeknek, így SSD-hez nem szükséges beépítő keret.

Videokártyának is van benne bőven hely, maximum 31 cm hosszú videokártyát rakhatunk bele, ha eltávolítjuk a középső HDD/SSD tartó boxot, akkor már 38,5 cm hely marad a GPU-nak.

A ház előlapján 2db USB3 csatlakozó, mikrofon bemenet, és fejhallgató kimenet található a bekapcsológomb körül.

VG5_W_Green_03

Most pedig következik a “fekete leves”:

A gépházban gyárilag van 3 db 12 cm-es LED-es ventilátor. Ezeknek a minősége már nem a legjobb. 600-700 rpm-en üzemelnek, és hamar tönkremennek. Nekem pár hét után már sorban kezdtek halkan “ciripelni”, az egyik már teljesen megadta magát. Alacsony a levegőszállításuk, ha nem megy az előlapba beépített 2 db ventilátor, azt a hőmérsékleteken észre sem lehet venni. Mivel nekem már 1 ventilátor tönkre is ment, és a többi is ciripel, rendeltem bele Cooler Master Stickleflow zöld LED-es hűtőket. Ezek 2000 RPM-en mozognak, majd meglátjuk, mennyivel lesz jobb a hőmérséklet a házban.

Igaz, hogy a gépház jó árban van, de ha vásárlás előtt állsz, jobban ajánlok egy kicsivel drágább Cooler Master vagy Thermaltake házat.

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük